Руският министър на отбраната Сергей Шойгу се е обадил последователно на

...
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу се е обадил последователно на
Коментари Харесай

Шойгу звъни на колегите си от Франция и Турция заради мръсна бомба

Руският министър на защитата Сергей Шойгу се е обадил поредно на френските и турските си сътрудници, за да им заяви, че Украйна може да употребява " мръсна бомба ".

Руският министър на защитата Сергей Шойгу е разискал обстановката в Украйна по телефона с френския си колега Себастиан Лекорньо, като е предал на френския си сътрудник информация за допустима провокация от страна на Украйна с потребление на " мръсна бомба ".

Това оповестява държавната организация ТАСС, базирайки се на изказване на Руското министерство на защитата. " Интерфакс " оповестява и за проведен аналогичен диалог и с турския министър на защитата Хулуси Акар.

Телефонните диалози са извършени през днешния ден, 23 октомври. Страните са разискали обстановката в Украйна, която " има непрекъсната наклонност към по-нататъшна неконтролируема ескалация ".

Това е първото известие от страна на съветски организации от началото на войната, което потвърждава активност от страна на съветски висши представители. До този миг телефонните диалози с представители на западните страни, съгласно съветските известия за тях, постоянно са се провеждали по самодейност на непознатите водачи, което и съветските организации акцентират.

Тази заран съветската държавна осведомителна организация РИА Новости написа, че Украйна възнамерява да взриви на своя територия " мръсна бомба " - стандартен арсенал, който ще изхвърли радиоактивни субстанции в атмосферата, или нуклеарно устройство с ниска мощ. Новости се базира на " надеждни източници в разнообразни страни, в това число Украйна ". Повече сведения за източниците не се показват.

Според тезата на РИА Новости, това би било провокация, целяща да упрекна Русия в потребление на оръжия за всеобщо заличаване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР